Evenemang & upplevelser 2023

Välkommen till Göteborg 2023 – en stad fylld av spännande evenemang och upplevelser

Göteborg är en av Sveriges mest spännande städer, med ett brett utbud av evenemang och upplevelser året runt. Oavsett om du är intresserad av musik, teater, kultur eller nöjesparker, finns det något för alla i Göteborg.

Under året kan du besöka Nordens största nöjespark, Liseberg, eller ta en promenad i den vackra Slottsskogen. Du kan också besöka Maritiman, ett museum som består av flera gamla fartyg belägna vid Göteborgs hamn. För den kulturella resenären finns Göteborgs Stadsteater och Röda Sten Konsthall, med en mängd olika föreställningar och utställningar att välja på.

Om du besöker Göteborg under augusti kan du delta i den årliga karnevalen, med parader, musik och dans. Och i januari kan du besöka Göteborgs Filmfestival, med visningar av filmer från hela världen.

Så om du letar efter spännande evenemang och upplevelser, är Göteborg definitivt en stad du inte vill missa. Fortsätt att läsa för att ta reda på mer. 

 
 
 
Evenemang Göteborg - Way out west

Evenemang Göteborg: Musik och konserter

Way Out West: Detta är ett av Sveriges största musikfestivaler, med artister från hela världen. Festivalen äger rum varje år i Slottsskogen i Göteborg.

Way Out West är en musikfestival som äger rum varje år i Slottsskogen i Göteborg. Festivalen startade 2007 och har sedan dess blivit en av Sveriges mest populära musikfestivaler för evenemang Göteborg, med artister från hela världen.

Festivalen äger vanligtvis rum i augusti, och pågår i tre dagar. Det finns olika scener och områden på festivalen, med en mängd olika musikgenrer att välja på, såsom pop, rock, hip hop och elektronisk musik.

Way Out West är populärt alternativ när det kommer till evenemang Göteborg, på grund av den breda musikmixen, den vackra omgivningen och den avslappnade stämningen. Festivalen har också en stark miljöprofil, med många olika initiativ för att minska påverkan på miljön.

Priset för att besöka Way Out West kan variera från år till år. För att få en uppfattning om priset för att besöka festivalen, kan du kolla på festivalens hemsida (https://www.wayoutwest.se/) eller på biljettsidor som Ticnet eller Live Nation.

Vanligtvis kan det kosta mellan ca 800-1000 kronor för en endagsbiljett till Way Out West, och mellan ca 2000-2500 kronor för en tre dagar lång festivalbiljett. Dessa priser kan variera beroende på vilken dag du vill besöka festivalen och vilken typ av biljett du väljer.

Det är också möjligt att köpa olika typer av VIP-biljetter för Way Out West, som ger dig tillgång till olika förmåner och bekvämligheter under festivalen, såsom separata entréer, ett VIP-område och förhandsvisningar av artisterna. Priserna för dessa biljetter kan variera.

Det är alltid en bra idé att boka biljetter i god tid, eftersom Way Out West är mycket populärt och biljetterna kan ta slut snabbt. Du kan också välja att bo på hotell eller campingplats nära festivalområdet för att göra ditt besök ännu mer bekvämt.

För att hålla dig uppdaterad om Way Out West och andra evenemang i Göteborg, kan du besöka hemsidorna för Göteborgs Stad (https://www.goteborg.se/turism-och-besok/goteborg/evenemang/) och Visit Göteborg (https://www.visitgothenburg.com/sv/goteborg/evenemang/).

Göteborgs Symfoniker: Detta är Göteborgs största orkester, med en mängd olika konserter att välja på under året

Göteborgs Symfoniker är Sveriges näst största orkester, med en lång och rik historia. Orkestern består av cirka 105 professionella musiker och spelar en mängd olika genrer, från klassiska symfonier till populärmusik och jazz.

Göteborgs Symfoniker har sitt hem på Göteborgs Konserthus, som är ett av Sveriges mest moderna och välutrustade konserthus. Orkestern har också ett brett utbud av konserter att välja på under året, med både abonnemangs- och enstaka konserter. Du kan hitta mer information om konserterna och köpa biljetter på orkesterns hemsida (https://www.gso.se/).

Göteborgs Symfoniker har också många olika projekt och samarbeten med andra kulturinstitutioner, såsom Göteborgs Operan och Göteborgs Stadsteater. Orkestern har också en stark profil inom barn- och ungdomsverksamhet, med olika program och projekt för barn och unga att delta i.

Om du är intresserad av klassisk musik och vill uppleva en professionell orkester på nära håll, är Göteborgs Symfoniker definitivt värt att besöka. 

Vad kostar det att lyssna på Göteborgs symfoniorkester?
Vanligtvis kan det kosta mellan ca 100-400 kronor för en enstaka konsertbiljett till Göteborgs symfoniorkester, beroende på vilken plats i salongen du väljer och vilken konsert du besöker. Du kan också välja att köpa en abonnemangsbiljett, som ger dig tillgång till en mängd olika konserter under en säsong. Priset för abonnemangsbiljetter kan variera beroende på hur många konserter du vill besöka och vilken typ av biljett du köper. 

Pustervik: Detta är en konsertlokal i centrala Göteborg med ett brett utbud av musikgenrer.

Pustervik är en konsertlokal i centrala Göteborg som har funnits sedan 1986. Lokalen har ett brett utbud av musikgenrer, från pop och rock till jazz och hip hop. Pustervik är känt för sin varierande konsertprogrammering och har varit värd för många populära artister genom åren.

Pustervik ligger i den centrala delen av Göteborg, nära flera olika kollektivtrafikförbindelser. Du kan hitta mer information om konserterna och köpa biljetter på lokalens hemsida (https://www.pustervik.se/).

Priset för att besöka Pustervik kan variera beroende på vilken konsert du vill besöka och vilken typ av biljett du väljer. Vanligtvis kan det kosta mellan ca 100-300 kronor för en enstaka konsertbiljett, beroende på vilken artist du vill se och vilken plats i salongen du väljer.

Det är också möjligt att köpa olika typer av VIP-biljetter för Pustervik, som ger dig tillgång till olika förmåner och bekvämligheter under konserterna, såsom separata entréer och ett VIP-område. Priserna för dessa biljetter kan variera.

Det är alltid en bra idé att boka biljetter i god tid, eftersom Pustervik är mycket populärt, och biljetterna kan ta slut snabbt. Du kan också välja att bo på hotell eller hostel nära konsertlokalen för att göra ditt besök ännu mer bekvämt.

Pustervik är en unik konsertlokal med en mycket personlig atmosfär. Lokalen har en mysig inredning med en mängd olika sittplatser, så du kan välja den plats som passar dig bäst. Pustervik har också en populär bar och restaurang, där du kan njuta av en god middag och dricka innan eller efter konserterna.

Om du är intresserad av att se en mängd olika artister och musikgenrer, är Pustervik definitivt en konsertlokal du inte vill missa.

 

Evenemang Göteborg: Teater och kultur

Göteborgs Stadsteater: Detta är Göteborgs största teater, med en mängd olika föreställningar att välja på under året

Göteborgs Stadsteater är Göteborgs största teater och har funnits sedan 1859. Teatern har ett brett utbud av föreställningar att välja på under året, med allt från klassiska teaterpjäser och musikaler till dans och opera. Teatern har också många olika projekt och samarbeten med andra kulturinstitutioner, såsom Göteborgs Symfoniker och Röda Sten Konsthall.

Göteborgs Stadsteater ligger i den centrala delen av Göteborg, nära flera olika kollektivtrafikförbindelser. Du kan hitta mer information om föreställningarna och köpa biljetter på teatern’s hemsida (https://www.stadsteatern.goteborg.se/).

Priset för att besöka Göteborgs Stadsteater kan variera beroende på vilken föreställning och vilket evenemang Göteborg, du vill se och vilken typ av biljett du väljer. Vanligtvis kan det kosta mellan ca 100-300 kronor för en enstaka föreställningsbiljett, beroende på vilken föreställning du vill se och vilken plats i salongen du väljer. Du kan också välja att köpa en abonnemangsbiljett, som ger dig tillgång till en mängd olika föreställningar under en säsong. Priset för abonnemangsbiljetter kan variera beroende på hur många föreställningar du vill se och vilken typ av abonnemang du väljer.

 

Göteborgs Stadsteater: Detta är Göteborgs största teater, med en mängd olika föreställningar att välja på under året

Röda Sten Konsthall är en konsthall i centrala Göteborg som har funnits sedan 1986. Konsthallen har utställningar av konst från hela världen, med fokus på samtida konst och samhällsengagemang. Röda Sten Konsthall har också många olika projekt och samarbeten med andra kulturinstitutioner, såsom Göteborgs Stadsteater och Göteborgs Konstmuseum.

Röda Sten Konsthall ligger i den centrala delen av Göteborg, nära flera olika kollektivtrafikförbindelser. Du kan hitta mer information om utställningarna och öppettiderna på konsthallens hemsida (https://www.redsten.com/).

Priset för att besöka Röda Sten Konsthall är vanligtvis gratis, men det kan finnas speciella utställningar som kostar en avgift att besöka. Dessa avgifter kan variera beroende på vilken utställning du vill se. Du kan hitta mer information om eventuella avgifter på konsthallens hemsida.

Röda Sten Konsthall har också en populär bar och restaurang, där du kan njuta av en god middag och dricka medan du tittar på utställningarna. Konsthallen har också en mängd olika evenemang och föreläsningar, så du kan hitta något som passar just dina intressen.

Om du är intresserad av samtida konst och vill uppleva en mängd olika konstnärliga uttryck från hela världen, är Röda Sten Konsthall definitivt värt att besöka. Konsthallen är en unik plats för konst, kultur och samtal, och ger dig möjlighet att uppleva något nytt och spännande varje gång du besöker.

Göteborgs Kulturkalas: Detta är en årlig kulturfestival som äger rum i Göteborg under en helg i september

Göteborgs Kulturkalas är en årlig kulturfestival som äger rum i Göteborg under en helg i september. Festivalen har funnits sedan 2012 och har blivit en mycket populär händelse i Göteborgs kulturliv.

Göteborgs Kulturkalas är en gratis festival som erbjuder en mängd olika kulturupplevelser för alla åldrar. Du kan uppleva allt från musik och teater till dans och konst. Festivalen har också en mängd olika evenemang och aktiviteter, såsom föreläsningar, workshops och debatter.

Göteborgs Kulturkalas äger rum på olika platser runt om i Göteborg, så du kan hitta något som passar just dina intressen oavsett var du befinner dig i staden. Du kan hitta mer information om festivalen och programmet på deras hemsida (https://www.kulturkalaset.se/).

Göteborgs Kulturkalas är en unik händelse som ger dig möjlighet att uppleva en mängd olika kulturupplevelser på en och samma plats. Det är en perfekt chans att upptäcka något nytt och spännande i Göteborgs kulturliv.

Evenemang Göteborg: Sevärdheter och attraktioner

Liseberg: Detta är Nordens största nöjespark, med många olika karuseller och åkattraktioner

Liseberg är Nordens största nöjespark och ligger i centrala Göteborg. Parken har funnits sedan 1923 och är en av Sveriges mest besökta turistattraktioner.

Liseberg har många olika karuseller och åkattraktioner att välja på, från högteknologiska karuseller till mer traditionella åkattraktioner. Parken har också en mängd olika evenemang och shower, såsom musikaler och cirkusföreställningar.

Priset för att besöka Liseberg varierar beroende på vilken typ av biljett du väljer. Det finns olika typer av biljetter att välja på, inklusive en dagsturistbiljett, en familjebiljett och en säsongspass. Du kan hitta mer information om priser och biljetter på Lisebergs hemsida (https://www.liseberg.com/sv/).

Vanligtvis kan det kosta mellan ca 150-300 kronor för en enstaka dagsturistbiljett till Liseberg, beroende på säsong och vilken dag du besöker. Familjebiljetter och säsongspass ger dig tillgång till parken under en längre tid och kan vara ett bra alternativ om du planerar att besöka Liseberg flera gånger under säsongen.

Liseberg är en unik nöjespark som erbjuder en mängd olika karuseller och åkattraktioner för alla åldrar. Det är en perfekt plats för familjer och barn att njuta av en dag full av äventyr och skoj. Parken har också en mängd olika restauranger och matställen att välja på, så du kan hitta något som passar just dina smaklökar.

Liseberg är också en mycket vacker plats att besöka, med en mängd olika växter och trädgårdar att upptäcka. Parken har också en mängd olika evenemang och shower under året, så du kan hitta något som passar just dina intressen.

Om du vill ha en dag full av spänning och äventyr, är Liseberg definitivt värt att besöka. Parken erbjuder en mängd olika upplevelser för alla åldrar och intressen, och ger dig möjlighet att upptäcka något nytt och spännande varje gång du besöker.

Slottsskogen: Detta är en stor grön oas mitt i Göteborg, med många olika aktiviteter att välja på, såsom djurpark, minigolf och utomhuskonserter

Slottsskogen är en stor grön oas mitt i Göteborg, med många olika aktiviteter att välja på för både stora och små. Parken har funnits sedan 1874 och är en viktig del av Göteborgs kultur- och naturliv.

Slottsskogen har en mängd olika aktiviteter att välja på, inklusive en djurpark, minigolf, utomhuskonserter och mycket mer. Parken har också en mängd olika grönområden och trädgårdar att upptäcka, så du kan njuta av naturen och vila ut i en avkopplande miljö.

Slottsskogen ligger i den centrala delen av Göteborg och är lätt att nå med kollektivtrafik. Du kan hitta mer information om parken och dess aktiviteter på deras hemsida (https://www.slottsskogen.se/).

Priset för att besöka Slottsskogen är vanligtvis gratis, men det kan finnas speciella aktiviteter som kostar en avgift att delta i. Dessa avgifter kan variera beroende på vilken aktivitet du vill delta i. Du kan hitta mer information om eventuella avgifter på parkens hemsida.

Slottsskogen är en unik grön oas mitt i Göteborg, som erbjuder en mängd olika aktiviteter för alla åldrar. Parken är en perfekt plats för familjer och barn att njuta av en dag full av äventyr och skoj. Slottsskogen är också en mycket vacker plats att besöka, med en mängd olika växter och trädgårdar att upptäcka. Om du vill ha en dag full av spänning och upplevelser.

 

Maritiman: Detta är ett museum som består av flera gamla fartyg, belägna vid Göteborgs hamn.

Maritiman är ett museum i Göteborg som består av flera gamla fartyg belägna vid Göteborgs hamn. Museumet har funnits sedan 2001 och är en av Sveriges mest besökta turistattraktioner.

Maritiman har ett brett utbud av olika fartyg att upptäcka, inklusive oljetankers, kryssningsfartyg och tjänstefartyg. Du kan också besöka olika utställningar och se intressanta föremål från sjöfartens historia.

Priset för att besöka Maritiman varierar beroende på vilken typ av biljett du väljer. Det finns olika typer av biljetter att välja på, inklusive en enkelbiljett, en familjebiljett och en säsongspass. Du kan hitta mer information om priser och biljetter på Maritimans hemsida (https://www.maritiman.se/).

Vanligtvis kan det kosta mellan ca 100-200 kronor för en enkelbiljett till Maritiman, beroende på säsong och vilken dag du besöker. Familjebiljetter och säsongspass ger dig tillgång till museumet under en längre tid och kan vara ett bra alternativ om du planerar att besöka Maritiman flera gånger under säsongen.

Maritiman är ett unikt museum som erbjuder en mängd olika fartyg att upptäcka och intressanta föremål från sjöfartens historia. Det är en perfekt plats för personer med intresse för sjöfart och historia att njuta av en dag full av lärande och upplevelser. Maritiman är också en mycket vacker plats att besöka, med en fantastisk utsikt över Göteborgs hamn. Om du vill ha en dag full av spänning och upplevelser, är Maritiman definitivt värt att besöka.

Evenemang Göteborg: Övrigt om Evenemang

Göteborgs karneval: Detta är en årlig festivitet som äger rum under en helg i augusti, med parader, musik och dans.

Göteborgs karneval är en årlig festivitet som äger rum under en helg i augusti i centrala Göteborg. Karnevalen har funnits sedan 1979 och är en av Sveriges största festiviteter.

Göteborgs karneval är en unik festivitet som erbjuder en mängd olika aktiviteter för alla åldrar. Du kan uppleva allt från parader, musik och dans till olika föreläsningar och debatter. Karnevalen har också en mängd olika matställen och barer att välja på, så du kan hitta något som passar just dina smaklökar.

Priset för att delta i Göteborgs karneval varierar beroende på vilken typ av biljett du väljer. Det finns olika typer av biljetter att välja på, inklusive en enkelbiljett, en familjebiljett och en säsongspass. Du kan hitta mer information om priser och biljetter på Göteborgs karnevals hemsida (https://www.goteborgskarneval.se/).

Vanligtvis kan det kosta mellan ca 100-200 kronor för en enkelbiljett till Göteborgs karneval, beroende på säsong och vilken dag du besöker. Familjebiljetter och säsongspass ger dig tillgång till festiviteten under en längre tid och kan vara ett bra alternativ om du planerar att delta i Göteborgs karneval flera gånger under säsongen.

Göteborgs karneval är en unik festivitet som erbjuder en mängd olika aktiviteter för alla åldrar. Det är en perfekt plats för personer med intresse för kultur och festligheter att njuta av en dag full av spänning och upplevelser. Karnevalen är också en mycket vacker plats att besöka, med en mängd olika färger och kostymer att upptäcka. Om du vill ha en dag full av spänning och upplevelser, är Göteborgs karneval definitivt

 

Göteborgs Filmfestival: Detta är en årlig filmfestival som äger rum i januari, med visningar av filmer från hela världen.

Göteborgs filmfestival är en årlig filmfestival som äger rum i januari i Göteborg. Festivalen har funnits sedan 1979 och är en av Nordens största filmfestivaler.

Göteborgs filmfestival erbjuder en mängd olika visningar av filmer från hela världen, inklusive spelfilmer, dokumentärfilmer och kortfilmer. Du kan också delta i olika seminarier och debatter om film och besöka olika utställningar.

Priset för att delta i Göteborgs filmfestival varierar beroende på vilken typ av biljett du väljer. Det finns olika typer av biljetter att välja på, inklusive en enkelbiljett, en familjebiljett och en säsongspass. Du kan hitta mer information om priser och biljetter på Göteborgs filmfestival hemsida (https://www.giff.se/).

Vanligtvis kan det kosta mellan ca 100-200 kronor för en enkelbiljett till Göteborgs filmfestival, beroende på säsong och vilken dag du besöker. Familjebiljetter och säsongspass ger dig tillgång till festivalen under en längre tid och kan vara ett bra alternativ om du planerar att delta i Göteborgs filmfestival flera gånger under säsongen.

Göteborgs filmfestival är en unik filmfestival som erbjuder en mängd olika visningar av filmer från hela världen. Det

Göteborgs Operan: Detta är Göteborgs stora operahus, med en mängd olika operor och baletter att välja på under året

Göteborgs Operan är Göteborgs stora operahus, beläget i centrala Göteborg. Operan har funnits sedan 1994 och är en av Sveriges mest besökta turistattraktioner.

Göteborgs Operan erbjuder en mängd olika operor och baletter att välja på under året, inklusive klassiker som “Carmen” och “Don Giovanni” samt moderna verk som “Kiss Me, Kate” och “Les Miserables”. Du kan också delta i olika operaguider och seminarier om operakonsten.

Priset för att besöka Göteborgs Operan varierar beroende på vilken föreställning du väljer. Det finns olika prisklasser att välja på, beroende på vilken plats du vill sitta på och vilken föreställning du vill se. Du kan hitta mer information om priser och biljetter på Göteborgs Operans hemsida (https://www.opera.se/).

Vanligtvis kan det kosta mellan ca 100-1000 kronor för en biljett till Göteborgs Operan, beroende på prisklass och föreställning. Det kan finnas speciella erbjudanden och rabatter tillgängliga vid vissa tillfällen, så det kan vara lönsamt att hålla koll på deras hemsida för att se om det finns några bra erbjudanden.

 

 

Vill du läsa om fler upplevelser?

Är du intresserad av att läsa om fler upplevelser i Göteborg – klicka då här