Gratis upplevelser i Göteborg

Innehållsförteckning

7 gratis uppelvelser i Göteborg du inte får missa

Göteborg är en mycket vacker stad och det finns massor av gratis saker att göra. Detta inlägg kommer att ge dig 7 gratis upplevelser som du inte får missa i Göteborg.

Vandringsturer

Göteborg är en stad som bäst utforskas till fots. Som tur är finns det gott om vandringsturer som visar dig stadens sevärdheter. Vi rekommenderar fria vandringsturen av Göteborg Walking tours, som avgår från Kungsportsplatsen dagligen klockan 11. Rundturen pågår i 2,5 timmar och omfattar alla stadens viktigaste höjdpunkter och sevärdheter, inklusive Haga-distriktet, Slottskogenparken och de historiska varven. Det bästa av allt är att turen är helt gratis.

Museer 

Om du gillar historia eller konst kommer du att vara bortskämd med valmöjligheter när det gäller museer i Göteborg. Göteborgs konstmuseum är ett av de mest populära museerna i staden och inträdet är gratis för alla. Om du vill ha något lite annorlunda rekommenderar vi att du kollar in Maritiman-museet, som är ett av världens största flytande fatygsmuseum. Detta unika museum har ett brett utbud av interaktiva utställningar som berättar om Sveriges maritima historia. Inträdet är gratis för barn under 18 år 

Parker 

Göteborg har några vackra parker och grönområden som är perfekta för en lugn promenad eller picknick en solig dag. Vårt bästa val är Slottsskogen, en stor stadspark som erbjuder något för alla. Förutom välskötta trädgårdar och promenadstråk hittar du en lekplats, ett djurparadis och till och med en konsertlokal utomhus. Det bästa av allt är att det är gratis inträde året runt! 

Guidade cykelturer 

Finns det något bättre sätt att se Göteborg än från två hjul? Det finns flera företag som erbjuder guidade cykelturer i stadens centrum och omgivande förorter. Vi rekommenderar att du bokar en tur med “City Bikes Gothenburg”, som erbjuder flera olika turalternativ som sträcker sig från 2-4 timmar. Alla turer inkluderar en kunnig guide som visar dig alla de bästa sevärdheterna och landmärkena som Göteborg har att erbjuda. Priserna börjar vid 395 kronor per person (cirka 45 dollar) 

Hållplats Kortedala 

Hållplats Kortedala är ett offentligt konstverk som installerades 2017 nära Kortedala torg i Göteborgs stadsdel Kortedala. Konstverket består av åtta färgglada busskurer designade av olika konstnärer. Det är definitivt värt att kolla in om du är i området! 

Feskekörka 

Feskekörka (bokstavligen “fiskekyrka”) är en täckt marknadsplats i centrala Göteborg som är specialiserad på att sälja fisk- och skaldjur. Marknaden är inrymd i en ikonisk glasbyggnad som liknar en gotisk katedral, därav smeknamnet “fiskekyrkan” Även om du inte planerar att köpa något är det värt att stanna till för att beundra arkitekturen eller ta en lunch på någon av de många fisk- och skaldjursrestaurangerna där inne! 

Lilla Bommen Waterfront 

Lilla Bommens vattenfrontsområde är en av de mest populära turistplatserna i Göteborg tack vare den fantastiska utsikten över Göta Älv-älven och Norra Hamnen-hamnen . Här finns också flera populära sevärdheter som Lilla Bommen-tornet , Glad Midsommar-skulpturen och Kungsgatanbron. Se till att åka ner hit för några fotomöjligheter! 

Övrigt

Ta en promenad genom Slottsskogen

Slottsskogen är en stor park som ligger i centrala Göteborg. Parken är hem för en mängd olika djur, bland annat rådjur, rävar och kaniner. Besökare kan också hitta en mängd olika växter, träd och blommor. Det finns också flera lekplatser, ett kafé och en utomhusteater.

Besök Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum är ett av de största museerna i Sverige. Museet rymmer en samling av både svensk och internationell konst. Besökare kan också hitta ett kafé och en butik på plats.

Ta ett dopp vid Vasaplatsen

Vasaplatsen är en utomhuspool som ligger i centrala Göteborg. Poolen är öppen under sommarmånaderna och erbjuder en mängd olika aktiviteter, bland annat simning, solbadning och vattenaerobics.

Utforska Haga

Haga är en historisk stadsdel som ligger i centrala Göteborg. Stadsdelen är känd för sina smala gator, pittoreska butiker och kaféer. Besökare kan också hitta ett antal historiska byggnader, bland annat kulturhuset och stadshuset.

Vad händer i Göteborg hösten 2022?

Hösten 2022 kommer Göteborgsoperan att hålla en produktion av Giuseppe Verdis “La traviata”. Operan berättar historien om Violetta Valéry, en ung kvinna som lever ett glamoröst och jet-set liv i Paris på 1800-talet. När hon träffar den unge studenten Alfredo Germont blir de snabbt förälskade och flyttar in tillsammans. Deras lycka varar dock inte länge, och Violetta blir snart sjuk och måste avbryta sin relation med Alfredo. La traviata är en av Verdis mest populära operor och har satts upp flera gånger sedan dess premiär 1853. Operan kommer att sättas upp på Göteborgsoperan den 6 november och visas fram till den 25 november. Biljetter kommer att gå att köpa från och med den 1 september.

På Slottsskogen kommer Trädgårdsföreningen att hålla en julmarknad den 26-27 november. Marknaden kommer att ha ett stort utbud av julpynt och julklappar, samt mat och dryck från lokala matproducenter. Dessutom kommer det att finnas livemusik och underhållning för barnen. Julmarknaden är ett perfekt ställe att hitta unika julklappar och samtidigt stödja lokala producenter.

Göteborgs största julmarknad kommer att hållas på Liseberg den 18 november-23 december. Marknaden kommer att ha över 100 olika marknadsställen med mat, dryck och julklappar. Dessutom kommer det att finnas ett flertal restauranger och caféer, samt en mängd olika aktiviteter för barnen. Julmarknaden är en av de mest populära turistattraktionerna i Göteborg och lockar årligen tusentals besökare.

IKEA kommer att hålla en julmarknad den 25 november-23 december på sitt varuhus i centrala Göteborg. På marknaden kommer det att finnas ett stort utbud av julpynt, julklappar och mat. Dessutom kommer det att finnas massor av aktiviteter för barnen, såsom pysselstunder och träffar med Julvärldens karaktärer. Julmarknaden är en av de mest populära platserna för shopping i Göteborg under julen.

Sammanfattning

Göteborg är en bra stad med massor av gratis saker att göra, allt från vandringsturer till museer. Det finns verkligen något för alla. Så nästa gång du är i Göteborg, se till att kolla in några, eller varför inte alla dessa gratisupplevelser?